BESPLATNA DOSTAVA
SAZNAJ VIŠE

Ovo nije magija. Ovo je nauka.

Povećana raznolikost mikrobioma koja se primećuje kod pojedinaca sa redovnim dnevnim unosom fermentisanih napitaka je povezana sa sniženjem brojnih markera upale.

Justin L. Sonnenburg

Vanredni profesor mikrobiologije i imunologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta Stenford


Šta je mikrobiom i zašto nam je toliko stalo do naših mikroba?

Probiotici ili Postbiotici?

Kada je pravo vreme za KOMBUHA mikronapitke

Šta je mikrobiom i zašto nam je toliko stalo do naših mikroba?

U našem telu se nalaze milioni bakterija, virusa i gljivica. Oni su zajednički poznati kao mikrobiom. Naša creva su dom većini tih bakterija i svaka osoba ima jedinstveni mikrobiom određen njihovom genetikom, životnom istorijom i okolinom.

Neravnoteža nezdravih i zdravih mikroba u crevima može biti uzrok debljanja, povišenog šećera u krvi, visokog holesterola i drugih poremećaja. Nedavno je dokazano da svakodnevna konzumacija fermentisanh napitaka može drastično smanjiti ukupne upalne procese u organizmu.

Više o ovom: https:// cidrani-blog.ghost.io/


Probiotici ili postbiotici?

Dok farmaceutski PROBIOTICI dodaju dodatne bakterije u vaša creva (živi mikroorganizmi, dobre bakterije), POSTBIOTICI diverzifikuju jedinstveni mikrobiom koji je već prisutan u vašim crevima dajući dobrim bakterijama metabolite koji su im potrebni za procvat!


KOMBUCHA mikronapici su bogati POSTBIOTICIMA,za koje je nedavno dokazano da nude većinu prednosti koje su se ranije pripisivale probioticima (čije prekomerno konzumiranje može dovesti do štetnih efekata kao što su nadutost i  pogoršanje probave).


Osovina creva-mozak

U našem telu je sve povezano. Naš gastrointestinalni nervni sistem je toliko složen i koristi mnoge od istih tipova neurotransmitera kao i centralni nervni sistem, da se često naziva našim "drugim mozgom".

U stalnoj je komunikaciji kako s mikrobiomom creva, zbog neposredne blizine, tako i sa centralnim nervnim sistemom putem nervnih i hormonalnih signala, što ga čini vezom između našeg mikrobioma i mozga.

Poznato je da zdrav mikrobiom jača našu krvno-moždanu barijeru, podstiče sazrevanje imunoloških ćelija u mozgu, proizvodi, transformiše ili reguliše proizvodnju hormona, čak utiče na raspoloženje i ponašanje.

Mikrobiom je aktivni učesnik u našem telu i umu, a ne samo „slučajni  putnik“.


Kada je pravo vreme za KOMBUCHA mikronapitke?

KOMBUCHA mikronapici najbolje deluju kada se konzumiraju svaki dan. Preporučujemo da ih pijete svakodnevno kao deo vašeg jutarnjeg rituala, ali mogu se konzumirati i u svako doba dana!

Nedavno sprovedena studija sa Univerziteta Stanford je otkrila da konzumiranje dva do tri fermentisana napitka dnevno značajno smanjuje upalne procese u telu i direktno koristi celokupnom imunitetu i metaboličkom zdravlju.