BESPLATNA DOSTAVA
Kombucha Box MIX

Kombucha Box MIX

Odaberite pakovanje
-
1
+

Mešavina kesica Kombucha i Water Kefir mikronapitaka!

KOMBUHA je napitak koji potiče iz drevne Kine i prvi put se spominje u 3. veku pre nove ere.  Od tada je poznata kao  „eliksir dugovečnosti“. Legenda kaže da je ova fermentisana mešavina čaja nastala zahvaljujući spontanom procesu fermentacije, i da je bila poznata po svojim potencijalnim koristima za zdravlje.

KOME JE POTREBNA?

Konzumacijom KOMBUHE korist mogu imati različite osobe, u zavisnosti od njihovih individualnih zdravstvenih potreba i preferencija:

•Osobe sa otežanim varenjem

•Osobe sa oboljenjima creva

•Osobe kojima je potrebna detoksikacija organizma

•Osobe koje žele da ojačaju imunološki sistem

•Fitnes entuzijasti

•Svi koji brinu o svom zdravlju i vitalnosti


Nauka koja stoji iza prednosti fermentisanog

"Ovo je neverovatno saznanje. To je jedan od prvih primera kako jednostavna promena u ishrani može reproduktivno remodelovati mikrobiotu u grupi zdravih odraslih osoba... Postoji mnogo više načina da se mikrobiom usmeri hranom i suplementima i nadamo se da ćemo nastaviti da istražujemo kako različiti načini ishrane, probiotici i prebiotici utiču na mikrobiom i zdravlje u različitim grupama."

Justin L. Sonnenburg, vanredni profesor mikrobiologije i imunologije

"Podignite zdravlje na viši nivo tako što ćete svakodnevno uključiti malu dozu fermentisane hrane u svoju ishranu. Fermentisana hrana - poput živog jogurta, domaćih sireva, kimčija, kombuhe, kefira i kiselog kupusa - sadrži žive mikrobe, poznate kao probiotici. Kada ih pojedete, ovi mikroorganizmi se mogu odomaćiti u vašim crevima, povećavajući broj i raznolikost bakterija koje čine vaš mikrobiom." Tim Spector, profesor genetike"

Tim Spector, profesor genetike

"Fermentisana hrana obezbeđuje žive bakterije i omogućavq stvaranje produkata fermentacije tih mikroba, tj. hemikalije koje mikrobi stvaraju kao deo svog rasta u fermentisanoj hrani. Bakterije u fermentisanoj hrani takođe snižavaju glikemijski indeks te hrane čineći je manje zašećerenom nego u odsustvu fermentacije... Probiotički suplementi su skupi i mislim da neće biti tako dobri za vas kao što bi bila fermentisana hrana."

Dr Erica Sonnenburg, viši naučnik na Medicinskom fakultetu Univerziteta Stanford

"Dokazano je da fermentisana hrana doprinosi raznolikosti crevne mikrobiote. Povećana raznolikost crevne mikrobiote značajno je povećala protivupalne markere i smanjila proinflamatorne markere poput CRP-a"

Dr Andrew Hubermann, profesor neuronauke

"Dijete usmerene na mikrobiotu mogu promeniti imunološki status, utirući širok put za smanjenje upale kod zdravih odraslih osoba. Ovaj nalaz je bio konzistentno prisutan kod svih učesnika u studiji koji su bili raspoređeni u grupu sa visoko fermentisanom hranom."

Dr Christopher Gardner, profesor